Sea Hero Quest - Een digitale oplossing voor het welzijn

Szilvi Vándor | 03-10-2016

News & trends

Sea Hero Quest is een mobiel spel die bijdraagt aan het onderzoek naar dementie. Dit initiatief is een voorbeeld van hoe een samenwerking tussen klassieke instellingen en digitale technologie een gezamenlijk en altruïstisch doel kan dienen.

Sea Hero Quest is een mobile game ontworpen om medische onderzoekers te helpen met het verzamelen van data over de motoriek en het geheugen van de spelers. Het spel is ontworpen door Glitchers, een Britse gameontwikkelaar in 2016 in samenwerking met Alzheimer’s Research UK, University College London, de Universiteit van East-Anglia en de financiering door Deutsche Telekom.

Deze mobiele applicatie helpt met het onderzoek naar dementie. De manier waarop gebruikers in het spel navigeren kan helpen met het identificeren van de symptomen. Tijdens het spel wordt data verzameld die helpt met het in kaart brengen van het mentale proces van 3D-navigatie, wat één van de belangrijkste ontbrekende vaardigheden is bij mensen met dementie. Twee minuten speeltijd staat gelijk aan bijna vijf uren manueel onderzoek. Dankzij het grote aantal spelers zijn wetenschappers in staat om erg veel data te verzamelen in vergelijking met het oude proces van een onderzoek uitvoeren in een laboratorium.

Het spel heeft zijn eigen unieke achtergrondverhaal. In de spelwereld verliest een oude kapitein zijn herinneringen door dementie. Zijn zoon beslist om deze herinneringen terug te vinden voor zijn geliefde vader. Tijdens de ‘Sea journey’ zal de speler schepseltjes achtervolgen en verschillende kaarten helpen vinden met de locatie van de kostbare herinneringen. Dit spel was erg knap ontwikkeld met een gebruikersinterface van hoge kwaliteit en een fraai ontwerp.

Neurowetenschapper Michael Hornberger kwam met de oplossing om snel een miljoenenpubliek te bereiken om het onderzoek naar dementie te steunen. Om dit te realiseren had hij wel partners nodig.  Partners met kennis van digitale oplossingen (Glitchers) en financiële ondersteuning (Deutsche Telekom). Mobiele technologie was een voordelige keuze voor hen, omdat er hier geen beperkingen waren qua tijd en ruimte. Dit type van sectoroverschrijdende associatie zorgt voor een indrukwekkende en unieke samenwerking.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe verschillende vakgebieden verbeterd kunnen worden met digitale oplossingen. Door het verbinden van wetenschap en mobiele technologie nam deze non-profit organisatie een stap richting de toekomst van het medisch onderzoek. Sea Hero Quest is ongetwijfeld één van de meest innovatieve ideeën in hun sector dit jaar.

Bij Forcit helpen wij organisaties met het implementeren van digitale oplossingen. Zit je met een gelijkaardig idee? We ondersteunen je gedurende elke stap om zo samen een oplossing te ontwikkelen. Onze unieke tools en methodes stellen ons in staat om ideeën tot leven te brengen en om te helpen met projecten - zoals Sea Hero Quest - met behulp van technologie. Het is ons doel om waarde te creëren voor zowel de eindgebruiker als voor de maatschappij en de organisatie. Een juiste balans vinden is onze missie.

Szilvi Vándor | Proud to be a Forcit team member

Hi, I am Szilvi Vándor from Budapest, Hungary. Currently I live in Kortrijk, Belgium. I have finished my studies in Business management and also in Economics in Tourism and Catering. I worked on the field of tourism and hospitality, I gained experience in hotels, restaurants. I was looking for new challenges, possibilities to improve myself, so I joined Forcit!

Relevante blogberichten