BNP Sprint 2015/2016

In mei 2015 vroeg BNP Parisbas Fortis en Home4innovation ons om innovatie naar de bank te brengen. Samen organiseerden we Sprint 2015. Een dag waarop BNNPF medewerkers stimuleren om hun ideeën voor de bank te presenteren. Uit al deze voorstellen selecteerden ze de tien beste ideeën.
Vervolgens splitsten de werknemers zich op in verschillende teams en onderzochten de haalbaarheid van hun project.

WAT HEBBEN WE GEDAAN

Onze business developers, web developers en user-interface designers ondersteunden vier teams. Met onze ervaring en ondernemend denken zorgden we voor advies, nieuwe  businessmodellen en verdienmodellen, mock-ups, prototypes en de validatie van hun ideeën.   

In minder dan 48 uur creëerden we een MVP of prototype. De geslecteeerde  projecten zijn verder ontwikkeld gedurende 4 maand binnen Home4innovation met onze ondersteuning.

WAT IS HET RESULTAAT?

Dit zijn de vier projecten waar we met Forcit onze schouders onder gezet hebben.

My Budget

Deze applicatie past je budget aan naargelang je persoonlijke behoeften.

Iris

Deze app beheert jouw investeringen. Jij beslist of je lage, medium of hoge risico’s neemt.

Google-ize the bank

Google-ize de bank gaat over de SEO optimalisatie van BNP site.

Matchmaker

Dit platform linkt klanten die op zoek zijn naar een product of dienst die de bank niet voorziet, maar wel iemand in hun klantenportefeuille.

In 2016 was het tijd voor een nieuwe editie en ging Forcit opnieuw de uitdaging aan om 5 nieuwe projecten te ondersteunen:

Bienkom

Een applicatie die  het inburgeringsproces van migranten (of expats) vergemakkelijkt in België. Deze app geeft een overzicht van alle basisdocumenten die je moet invullen en hoe je deze moet invullen. Daarnaast bevat het interessante informatie over de verschillende financiële instellingen, openbaar vervoer…

Via de app heb je ook rechtstreeks contact met een medewerker van de bank. Deze begeleidt de gebruiker via korte calls.

Dynamikalendar

Via deze kalender app beheert al je betalingen. Dynamikalender verzamelt je inkomsten, facturen en andere uitgaven. Je kan via deze app ook overschrijvingen maken en je saldo opvragen. Wanneer je een overschrijving te laat ontvangt kan je die persoon ook een herinnering of waarschuwing opsturen.

Blockchain

Blockchain is een gedistribueerde database die een voortdurend groeiende lijst van transactiegegevens verzameld die bestand zijn tegen manipulatie en veranderingen. Dit databaseplatform gebruiken we om aandelen over te zetten binnen dit netwerk in plaats van geldtransacties.  

My safe

Deze web en mobiele applicatie is een elektronische kluis  die belangrijke documenten opslaat en altijd kan raadplegen. Bij een nieuwe overeenkomst met de bank worden de documenten onmiddellijk in My safe opgeslagen en kan je ze niet meer kwijt geraken.

Tax on stage

Tax-on-stage ontwikkelt een platform waarbij ondernemingen zich registreren voor een  tax-shelter in de theater sector. Hierbij investeren ondernemingen een deel van hun verwachte winst in deze tax shelter. Voor de ondernemers betekent dit minder belastingen betalen en een vrijstelling op de belasting van hun uiteindelijke winst.

Deze investeringen voorzien de theatersector om producties op te zetten.

Filmpje Sprint 15 & 16  
https://www.youtube.com/watch?v=M330UwJ7kpc
https://www.youtube.com/watch?v=1O5c-HV_JVI